• 1 - 5 werkdagen levertijd.
  • Gratis verzenden vanaf € 100,- en gratis retourneren.

HET ADVIES

De snurkbeugel

Wanneer we slapen kan de spierspanning in de mond en in de keel zover afnemen dat het zachte weefsel inzakt. Hierdoor gaat bij het inademen het zachte weefsel van de mond en de keelholte trillen. Het komt ook regelmatig voor dat  er een volledige of gedeeltelijke blokkade optreedt, dit noemen we Apneu of Hypopneu. De ademhaling wordt dan helemaal of gedeeltelijk geblokkeerd.

Wanneer we inademen gaan we snurken, het “slappe” weefsel gaat trillen en produceert daardoor het snurkgeluid. Dit geluid kan heel erg hard zijn, soms met geluidsniveaus tot wel 80 dB. Dat is vergelijkbaar met een drilboor op vijf meter afstand. Dit harde geluid is heel vervelend voor uw partner of bijvoorbeeld uw buren op de camping. Naarmate de leeftijd stijgt, wordt de kans op snurkproblemen groter.

De snurkbeugel is een simpele oplossing om te voorkomen dat u snurkt. Deze beugel gaat over de tanden van uw bovenkaak en onderkaak, mits uw gebit hiervoor geschikt is. De beugel drukt uw onderkaak een beetje naar voren waardoor er  ‘s nachts meer ruimte achter de tong ontstaat. Daarmee krijgt u ruimere ademweg en wordt het risico op trillend weefsel sterk teruggebracht en daarmee wordt het snurken sterk verminderd of zelfs helemaal opgelost.

De positietrainer

De meeste mensen snurken het meest en het luidst wanneer ze op hun rug liggen. Er zijn diverse studies waaruit blijkt dat een groot percentage, oplopend tot 80%, van het snurken zich in rugligging voordoet. Het is dus heel erg voor de hand liggend om te voorkomen dat mensen op hun rug gaan liggen omdat je hiermee heel veel snurken vermijd en dus de nachtrust sterk kunt verbeteren.

Om te voorkomen dat iemand op zijn rug gaat liggen zijn er diverse houdingstherapien mogelijk. Varierend van een heel simpel apparaatje tot wat meer ingewikkelde apparaatjes:

Sleep Ai:

De Sleep.ai is een mooi en klein apparaatje die je bevestigd aan je bovenarm. De Sleep.ai werkt in combinatie met uw smartphone. Zodra u snurkt krijgt u een signaaltje waardoor u gaat draaien en het snurken stopt.

Combinatie: Snurkbeugel en positietrainer

Soms is alleen een snurkbeugel of alleen een positietrainer niet voldoende om het snurken voldoende terug te dringen. In zo’n geval is het vaak een goede oplossing om beide therapien gelijktijdig te gebruiken. De beugel zorgt voor een ruime ademweg en de positietrainer zorgt dat u niet meer op uw rug gaat liggen. Dit is zelfs voor de meest luidruchtige snurkers veelal afdoende gebleken om het snurken sterk terug te brengen.

Slaapapneu, wat nu?

Mocht op basis van de slaapregistratie blijken dat u waarschijnlijk leidt aan het slaapapneu syndroom dan verwijzen wij u, met uw toestemming, door aan uw huisarts. De huisarts kan dan, in samenspraak met u, beslissen wat de vervolgstappen zullen zijn. Veelal zal de huisarts u doorverwijzen naar de longarts in het ziekenhuis bij u in de buurt. De longarts kan dan op basis van de slaapregistratie die u bij ons heeft gedaan vaststellen of het gaat om slaapapneu.

Heeft u interesse in de werkzaamheden van NYX Slaapinstituut, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met ons.